- BIO TEÁK
- Alveus Teák
- Premiers Teák
- Fekete tea
- Oolong tea
- Zöld tea
- Fehér tea
- Ízesített teák
- Gyógyteák
- Teás Kellékek
- Kávék
- Columbia kávé koffeinmentes
SÖTÉT ESPRESSO PÖRKÖLÉS
Koffeinmentes specialty kávé Kolumbiából. Édes, trópusi gyümölcsös, citrusos ízjegyeivel egy csapásra eltüntet minden sztereotípiát a koffeinmentes kávéval kapcsolatban.
A Descafecol az egyetlen koffeinmentesítő üzem Kolumbiában az Andok régiójában. Az üzem teljes mértékben támaszkodik a Navado el Ruiz tiszta vízére (hófödte vulkán a Caldas és a Tolima megyék határán) és a cukornád növényekből származó természetes etil-acetátra a kolumbiai Palmira-ban.
Az etil-acetát egy édes illattal rendelkező szerves vegyület (C4H8O2) - erjedés közben jön létre, és hozzájárul ahhoz, amit egy fiatal borban gyakran „gyümölcsösségnek” neveznek.
A Descafecolnál a koffeinmentesítési folyamat a zöld kávé nagyon alacsony nyomáson történő gőzölésével kezdődik, hogy eltávolítsák az ezüsthéjat. A babot ezután forró vízzel megnedvesítik, amely megduzzad és meglágyul, ez elindítja a klorogénsavakhoz kötődő koffein hidrolízisét. (A hidrolízis azt jelenti, hogy a víz kölcsönhatásba lép egy vegyülettel, és megszabadul más részecskéktől.)
Az etil-acetát oldószert ezután többször keringtetik a babokon keresztül, amíg a koffein legalább 97% -a el nem távozik. Ezután alacsony nyomású, telített gőzt alkalmaznak az etil-acetát maradványainak eltávolítására, és végül a kávét egy dobban vákuumban szárítjuk, hogy a vizet eltávolítsuk, és a végső nedvességtartalmát 10-12%-ra állítsák be.
A kávét ventilátorokkal szobahőmérsékletre hűtik, majd Carnauba viasszal fényesítik, hogy megvédjék a nedvességtől.Régió: Cauca
Termőmagasság: 1500 – 2100 m
Fajta: Arabica / Colombia, Caturra,Castillo
Szüret: Április – Július
Feldolgozás: Mosott / Washed
Koffeinmentesítés: SugarCane E.A.
Minősítés: Specialty