Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
COLUMBIA DECAF -SUGAR CANE EA 

COLUMBIA DECAF-SUGAR CANE EA

100
  • 11.990 Ft
Kérem válasszon kiszerelést
  • Columbia kávé koffeinmentes
  • SÖTÉT ESPRESSO PÖRKÖLÉS

    Koffeinmentes specialty kávé Kolumbiából. Édes, trópusi gyümölcsös, citrusos ízjegyeivel egy csapásra eltüntet minden sztereotípiát a koffeinmentes kávéval kapcsolatban.

    A Descafecol az egyetlen koffeinmentesítő üzem Kolumbiában az Andok régiójában. Az üzem teljes mértékben támaszkodik a Navado el Ruiz tiszta vízére (hófödte vulkán a Caldas és a Tolima megyék határán) és a cukornád növényekből származó természetes etil-acetátra a kolumbiai Palmira-ban.
    Az etil-acetát egy édes illattal rendelkező szerves vegyület (C4H8O2) - erjedés közben jön létre, és hozzájárul ahhoz, amit egy fiatal borban gyakran „gyümölcsösségnek” neveznek.
    A Descafecolnál a koffeinmentesítési folyamat a zöld kávé nagyon alacsony nyomáson történő gőzölésével kezdődik, hogy eltávolítsák az ezüsthéjat. A babot ezután forró vízzel megnedvesítik, amely megduzzad és meglágyul, ez elindítja a klorogénsavakhoz kötődő koffein hidrolízisét. (A hidrolízis azt jelenti, hogy a víz kölcsönhatásba lép egy vegyülettel, és megszabadul más részecskéktől.)
    Az etil-acetát oldószert ezután többször keringtetik a babokon keresztül, amíg a koffein legalább 97% -a el nem távozik. Ezután alacsony nyomású, telített gőzt alkalmaznak az etil-acetát maradványainak eltávolítására, és végül a kávét egy dobban vákuumban szárítjuk, hogy a vizet eltávolítsuk, és a végső nedvességtartalmát 10-12%-ra állítsák be.
    A kávét ventilátorokkal szobahőmérsékletre hűtik, majd Carnauba viasszal fényesítik, hogy megvédjék a nedvességtől.

    Régió: Cauca

    Termőmagasság: 1500 – 2100 m
    Fajta: Arabica / Colombia, Caturra,Castillo
    Szüret: Április – Július
    Feldolgozás: Mosott / Washed
    Koffeinmentesítés: SugarCane E.A.
    Minősítés: Specialty